Aansprakelijkheidsverzekering

Wat is er verzekerd?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan vervelende kosten met zich meebrengen. Als jij schade veroorzaakt aan iets of iemand anders ben jij ‘aansprakelijk’. Dat betekent dat de persoon die schade heeft geleden jou mag aanspreken om een schadevergoeding te eisen. Die kosten kunnen zomaar hoog oplopen! 

Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent wanneer jij, je partner, je kind of je huisdier onbedoeld iets beschadigt of iemand verwondt. Zo kan je kind met de fiets tegen de auto van de buurman aan fietsen of een bal door een ruit schieten tijdens een potje voetbal. Maar ook je hond kan iemand bijten, je paard kan achteruit trappen en je drone kan uit de lucht vallen en iemand verwonden. Allemaal verschillende schades die verzekerd zijn op je aansprakelijkheidsverzekering. 

Bijzondere dekkingen

Niet alle situaties zijn standaard verzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering. Als je een (vakantie) woning of onroerend goed verhuurd is het verstandig om dit extra mee te laten verzekeren. Want stel dat iemand in jouw verhuurde huis gewond raakt? Dan is er een kans aanwezig dat jij hiervoor aansprakelijk bent. 

Heb je een eigen paard, een drone of hou je van jagen? Ook dan moet dit apart worden meeverzekerd. Standaard zijn deze hobby`s of sporten namelijk uitgesloten. Onze adviseur zal dit met je bespreken zodat je niet voor een verrassing komt te staan als er onverhoopt toch schade ontstaat. 

Nieuwe ontwikkelingen

Met de komst van de zogenaamde deeleconomie worden veel producten en diensten met elkaar gedeeld. Tegenwoordig is het met platforms als AirB&B, Peerby en Snappcar steeds gebruikelijker om je woning, je auto of gereedschap te delen met iemand anders. Maar het kan goed zijn dat jouw verzekering zulke situaties uitsluit. 

In deze situaties is het extra belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt, maar ook dat jij een verzekering afsluit die past bij jouw levensstijl.