Bedrijfscollectiviteiten

Zoals je misschien wel hebt gehoord worden collectiviteitskortingen vanaf 2023 afgeschaft. Des te meer reden om daar nu nog gebruik van te maken! Dit is niet alleen voor particulieren klanten interessant, maar ook voor jou als ondernemer en jouw werknemers. Collectieven worden bijvoorbeeld afgesloten voor de volgende groepen mensen:

  • Mensen met hetzelfde werk
  • Mensen van dezelfde leeftijd
  • Mensen met een vergelijkbare medische achtergrond

Voor bedrijven in allerlei branches kunnen wij een zorgverzekering met collectiviteitskorting aanbieden, zo ook voor jou en je werknemers. 

Waarom een bedrijfscollectiviteit?

Je vraagt je misschien af waarom het interessant is om je werknemers mee te laten doen aan een collectieve zorgverzekering. Allereerst zorgt een collectieve zorgverzekering voor korting op de premie. Dit is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde die je jouw werknemers aan kunt bieden. Maar dit is nog niet alles! Het is namelijk ook een middel om jouw werknemers op weg te helpen naar een gezondere levensstijl. Er komt namelijk inzicht in de gezondheidsrisico’s in jouw organisatie, waarop volgend wij op zoek gaan naar de meest passende zorg en je helpen bij het slim financieren van die zorg.

Wat biedt een collectiviteit zoal?

Er zijn verschillende zorgverzekeraars die collectiviteiten aanbieden met daarbij verschillende modules. Denk hierbij aan zorgcoaches, een persoonlijke gezondheidscheck en informatie over een gezondere levensstijl. Daarbij is het natuurlijk zo dat er in de verschillende sectoren bepaalde klachten vaker voorkomen dan in een andere sector. Dankzij de afspraken die gemaakt worden in een collectief, krijgen jouw werknemers sneller specifieke zorg afgestemd op hun werkzaamheden. Men wordt dus nog beter geholpen, zodat zij zich snel weer gezond en fit voelen. 

Is een collectief voordeliger?

Het is dus zo dat werknemers in hetzelfde collectief bepaalde overeenkomst hebben. Dit maakt de zorg voor een verzekeraar iets beter te voorspellen en het is hierdoor dus goedkoper om een risico te verzekeren. Bovendien kan de verzekeraar bepaalde afspraken maken met een belangenbehartiger of een rechtspersoon van dit bepaalde collectief. Hierbij kun je denken aan preventieve maatregelen voor vermindering van het verzuim en lichaamsklachten. 

Het is voor een verzekeraar ook gemakkelijker om een grote groep in één keer te verzekeren, aangezien er simpelweg een betere voorspelling gedaan kan worden met betrekking tot het risico, zoals hierboven genoemd. Er kan gerichtere zorg worden ingekocht en de conclusie die je hieruit kunt trekken is: hoe meer deelnemers aan een collectief, hoe hoger de korting en hoe voordeliger de afspraken voor zowel jou als jouw werknemers.

Meer weten?

Zo zie je maar, het kan ontzettend interessant zijn om deel te nemen een collectieve zorgverzekering. Wil jij meer weten, of heb je vragen? Stel ze gerust! Je kunt ons bereiken op 0318-672767 of stuur een e-mail naar: verzekering@stargroup.nl