Collectief pensioen

Het opbouwen van pensioen is een belangrijk onderwerp. Pensioen kan individueel maar ook collectief worden opgebouwd. In dit artikel wordt er stilgestaan bij het collectief opbouwen van pensioen. Voordat er verder wordt stilgestaan bij een aantal voordelen van collectief pensioen opbouwen, is het belangrijk om eerst stil te staan bij wat collectief pensioen in beginsel betekent. 

Collectief pensioen is een gezamenlijke pensioenregeling waarin een groep werknemers gezamenlijk vermogen opbouwen. Het opgebouwde vermogen kan bij de pensioendatum van de werknemer worden gebruikt als inkomensaanvulling. 

Wij hebben voor jou een aantal voordelen op een rijtje gezet:

  • De pensioenpremie is fiscaal aftrekbaar. Er is tevens mogelijkheid om de werknemers zelf deels mee te laten betalen. In dat geval wordt de eigen bijdrage van de werknemer ingehouden op het brutoloon van de werknemer. 
  • Het aanbieden van pensioen is een mooie aanvulling op de arbeidsvoorwaarden.
  • Er kunnen dekkingen voor het arbeidsongeschiktheidsrisico en het overlijdensrisico worden meeverzekerd. 

Collectief pensioen is complex en vereist advies. Het is daarom te adviseren om altijd onder begeleiding van een adviseur een regeling op te zetten. Wil jij graag de mogelijkheden weten voor het opzetten van een collectieve pensioenregeling? Neem dan contact met ons op, wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden!