Startende ondernemer, wat ga je verzekeren?

Als startend ondernemer komt er heel veel op je af. Veel leuke en interessante dingen, maar ook zaken die wat spannender of complexer zijn. Er zijn als ondernemer risico`s waar je rekening mee moet houden. Soms kun je dit risico zelf dragen, maar voor de overige risico`s sluit je een verzekering af. Onze collega Gerard zet de belangrijkste verzekeringen voor je op een rij: 

Voor je onderneming

Aansprakelijkheidsverzekering

Jouw onderneming kan aansprakelijk gesteld worden als mensen schade oplopen door toedoen van werkzaamheden van je bedrijf of door je bedrijf zelf. Denk bij voorbeeld aan het geven van een verkeerd advies waardoor een klant financiële schade lijdt, of als een bezoeker van je bedrijfspand zijn been openhaalt aan een spijker die uit de muur steekt. 

De gevolgen van deze schades zijn niet te overzien, je kunt dus nooit inschatten hoe hoog een claim kan worden. Samen met jou bepalen we welke aansprakelijkheidsverzekeringen er het beste bij jouw organisatie passen.

Brandverzekering

Onder brandverzekeringen valt je bedrijfsgebouwenverzekering, inventaris- of goederenverzekering, huurdersbelang etc. Middels deze verzekeringen zorg je ervoor dat al je bezittingen en handelsvoorraad verzekerd zijn. Deze verzekeringen zijn voor elke onderneming anders. Als jij een magazijn hebt zul je meer willen verzekeren dan wanneer jij als adviseur van achter je laptop uit huis werkt.  Met het geld wat je van verzekeraar krijgt kun je nieuwe voorraad, nieuwe machines of nieuwe kantoormeubelen aanschaffen zodat je zo spoedig mogelijk weer operationeel bent. 

Samen met jouw bepalen we hoe hoog de dekkingen op de diverse verzekeringen moeten zijn zodat jij niet met lege handen achterblijft naar een brand. 

Auto/verkeersverzekering 

Deze categorieverzekeringen is vaak iets overzichtelijker. Je kunt je auto, bestelbus, vrachtwagen en scooter verzekeren voor schade aan anderen, maar ook tegen bijvoorbeeld diefstal of brand. De dagwaarde van het voertuig bepaald welke dekking je wilt. 

Ook heftrucks, reachtrucks en ander rijden materieel kun je verzekeren. Ook hier bepalen wij samen met jou wat verstandig is om wel en niet te verzekeren. 

Voor jezelf 

Inkomensverzekering 

Nu je gestart bent met je onderneming is er ook geen werkgever meer die voorziet in een uitkering of loondoorbetaling als jij ziek wordt. Om te bepalen wat je gaat verzekeren stel je jezelf eerst de vraag: ‘Hoeveel heb ik nodig?’ 

Als je partner voldoende verdient om voor jullie beiden het levensonderhoud te kunnen betalen is de noodzaak om jouw inkomen minder nodig. Maar als er een gezin afhankelijk is van jóuw inkomen dan is een inkomensverzekering een noodzaak. Je adviseur bepaald samen met jou wat verstandig is om te verzekeren en welke risico`s je zelf kunt dragen. 

Compagnonsverzekering 

Start je met meer dan één persoon een onderneming? Dan moeten er goede afspraken gemaakt worden onderling. Hoe ga je om met overlijden of langdurige ziekte van een van de compagnons? Stel dat je niets regelt dan kan het zomaar zijn dat bij overlijden van één van de compagnons zijn erfgenamen aandeelhouder worden van jouw bedrijf. Om dit te voorkomen maak je vooraf duidelijke afspraken én sluit je een noodzakelijke verzekering af om overname van aandelen te kunnen betalen. 

Pensioen

De start van een eigen onderneming betekent automatisch ook dat je geen pensioen (meer) opbouwt. Op pensioenleeftijd heeft iedereen recht op AOW in Nederland, maar vaak is dit niet voldoende om te voorzien in het levensonderhoud. 

Onze pensioenadviseur gaat samen met jou berekenen wat jij op pensioendatum nodig hebt aan inkomen en hoe je dit bij elkaar kunt sparen. 

Benieuwd geworden wat wij voor jouw kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met ons kantoor. Onze collega`s Danny & Gerard staan klaar om jouw bedrijf te voorzien van het beste advies! Je kunt ons telefonisch bereiken via het nummer: 0318-672767, of stuur een mail naar verzekering@stargroup.nl.