Wie zorgt er voor jouw gezin?

Makkelijke vraag, makkelijk antwoord. Jij natuurlijk! En hopelijk blijft dat ook altijd zo. Maar wat als jou wat overkomt, wie neemt dan de (financiële) zorg over voor je gezin? In de ideale situatie zorg jij dan nog steeds voor je gezin, maar dat betekent wel dat je nu al wat zaken moet regelen. 

Het zijn situaties waar je het liefst niet over na wilt denken. Je hebt recent (of al wat langer geleden) besloten om voor jezelf te gaan beginnen en dat bevalt heel goed. Jij en je gezin kunnen goed leven van de eigen onderneming, een fijn huis, een mooie auto en een zorgeloos leven. Maar wat als jij een ongeluk krijgt? Of erger nog: je komt te overlijden? 

Afspraken

Eén van de eerste dingen die je doet als je voor jezelf begint is met de mensen om je heen (partners, ouders, vrienden, compagnon) afspreken hoe je omgaat met verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid of overlijden. Met je partner spreek je af wie van jullie er voor het inkomen zorgt. Kan je partner meer gaan werken? Dan zorgt dit voor een lastenverlichting. Ouders kunnen soms financieel bijspringen tijdens arbeidsongeschiktheid en met je compagnon maak je afspraken over de uitkoop of verkoop van aandelen

Verzekeren

Afspraken maken is natuurlijk een goed begin, maar vaak zul je merken dat je dan alsnog met een gat blijft zitten tussen het benodigde inkomen en het daadwerkelijke inkomen. Dit gat wil je verzekeren. Simpelweg om ervoor te zorgen dat je familie niets te kort komt of dat je tot over de oren in de schulden komt te zitten. 

Advies

Onze adviseurs kijken samen met jou naar de huidige inkomsten en berekenen samen met jou hoeveel er minimaal aan inkomen binnen dient te komen. Aan de hand van deze inventarisatie worden één of meerdere verzekeringen geadviseerd en afgesloten. Uiteraard is het altijd goed om zelf ook iets achter de hand te houden. Door spaargeld beschikbaar te hebben hoef je minder snel een beroep te doen op een verzekering waardoor de premie wat lager uitvalt. 

Kortom: jij kunt prima zorgen voor je gezin als jou wat overkomt, maar dat betekent wel dat er nu het één-en-ander geregeld moet worden. Wij helpen je graag om dit goed te regelen!