De bruiloftverzekering

Misschien wel de mooiste dag van jullie leven. Een dag waarin jullie elkaar eeuwig trouw en liefde beloven. Een prachtige dag waar jullie je maanden op hebben voorbereid. Maar wat als de bruiloft niet door kan gaan? Wat als één van jullie ziek wordt door of als de trouwlocatie niet meer beschikbaar is? Wellicht durf je momenteel niet goed je bruiloft te plannen in verband met COVID-19, is deze verzekering dan aan te raden? Dat vertellen we je in dit artikel.

Waarom een bruiloftverzekering?

Bij een bruiloft komen veel kosten kijken. Denk aan de bruidstaart, de catering, de locatie en ga zo maar door. Mocht je de bruiloft niet kunnen doorgaan dan zit jij met de kosten die toch betaald moeten worden. Hiervoor kan de bruiloftverzekering een uitkomst bieden.

Welke dekkingen zijn mogelijk in een bruiloftverzekering?

Met de basisdekking verzeker je de kosten die al hebt gemaakt voor de bruiloft en kosten die gemaakt moeten worden omdat de bruiloft wordt uitgesteld/afgelast. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als belangrijke gasten door ziekte niet naar de bruiloft kunnen komen.

De bruiloftverzekering kent verder de volgende dekkingen:

  • Ongevallen & aansprakelijkheid: Met deze dekking zijn jullie als bruidspaar en gasten verzekerd tegen medische kosten en schade aan bezittingen.
  • Slecht weer: Je moet er niet aan denken, maar toch heb je helaas op slecht weer geen invloed. Wil je de bruiloft annuleren/uitstellen vanwege extreme weeromstandigheden dan biedt deze dekking daar een uitkomst.
  • Annulering huwelijksreis: de reis- en annuleringsverzekering biedt niet altijd een dekking voor deze onkosten. Deze verzekering zorgt er voor dat deze kosten wel vergoedt worden. 

Een bruiloftverzekering kan daarbij tot 14 dagen voor de bruiloft afgesloten worden.

Bruiloft & corona

Bij enkele verzekeraars is er ook een dekking wanneer het huwelijk moet worden afgelast vanwege corona. Dan is er dekking tot maximaal 10% van het verzekerd bedrag. Let wel op, dit is lang niet bij elke verzekeraar zo. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een bruiloftverzekering? Neem contact met ons op!

Bron: Bruiloftverzekering – Scherpe premie – Sluit af bij Aon (aonverzekeringen.nl)