De voordelen van Directe Schadeafhandeling

Vanaf 1 juli zijn verzekeraars gestart met de Directe Schadeafhandeling. Maar wat houdt dit eigenlijk in en wat zijn de voordelen van Directe Schadeafhandeling? Lees snel verder, dan vertellen we je hier meer over!

Schadeafhandeling wordt makkelijker, door Directe Schadeafhandeling

Zoals gezegd is vanaf 1 juli de directe schadeafhandeling doorgevoerd. Daardoor heb je de mogelijkheid om de schade door de eigen verzekeraar of door de verzekeraar van de tegenpartij af te laten handelen. 

Eerder als je enkel voor de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd was en geen rechtsbijstandsverzekering had afgesloten, dan moest je zelf de schade te melden bij de verzekeraar van tegenpartij. De directe schadeafhandeling zorgt ervoor dat dit niet langer nodig is, je kan nu dus ook met je eigen verzekeraar de schade afwikkelen. 

Hoe werkt Directe Schadeafhandeling? 

Zodra er sprake is van een schade meld jij je bij je eigen verzekeraar. De tegenpartij meldt zich weer bij zijn of haar eigen verzekeraar. De verzekeraars onderzoeken wie er aansprakelijk is. Is de tegenpartij aansprakelijk en ben jij niet allrisk verzekerd? Dan neemt de verzekeraar de schade in behandeling. Discussies omtrent de aansprakelijkheid gaan dan ook via de verzekeraar, hier heb jij zelf dus niets mee te maken.

De voordelen van Directe Schadeafhandeling

De directe schadeafhandeling kent veel voordelen:

  • Schade wordt door de eigen adviseur sneller afgehandeld; 
  • Je kan gewoon bij je eigen adviseur aankloppen en meldt de schade;  
  • Schade wordt eenvoudiger afgehandeld; 
  • De mogelijkheid blijft om de verzekeraar van de aansprakelijke partij aan te spreken;  
  • Je  hoeft niet meer zelf in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij; 
  • Je kan profiteren van de dienstverlening die er al is voor allrisk verzekerden. Zo kunnen je jouw voertuig via het netwerk van de verzekeraar/adviseur laten herstellen, zodat ze verzekerd zijn van kwaliteit

In onderstaande afbeelding zie je precies hoe het proces van Directe Schadeafhandeling in elkaar steekt.

(Bron: BOVAG)

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!