Het verduurzamen van je woning: nu actueler dan ooit!

Overweeg je om jouw huis te verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen? Misschien wil je woning wel beter laten isoleren of denk je zelfs aan een warmtepomp.
Dit zijn natuurlijk behoorlijke investeringen waar je wellicht je spaargeld liever niet voor inzet.
In veel gevallen kun je dergelijke energiebesparende voorzieningen in je hypotheek meefinancieren door deze over te sluiten.

Maak gebruik van de huidige woning- en hypotheekmarkt.

Doordat de hypotheekrentes nog altijd enorm laag zijn en de woningwaarden maar blijven stijgen is het in veel gevallen interessant om je hypotheek over te sluiten. Dat is ook gelijk het uitgelezen moment om na te denken over het verduurzamen van je woning. Hierdoor kun je mogelijk een dubbele besparing op je maandlasten creëren. Je hypotheeklasten kunnen omlaag en je energielasten kunnen worden verlaagd.

Maar hoe ga je dan je huis verduurzamen?

Worden het zonnepanelen of toch die warmtepomp? Misschien wel een combinatie van meerdere voorzieningen. Maar wat gaat dat ongeveer kosten? Wellicht weet je het al precies en misschien moet je hier nog verder in duiken. Het is in ieder geval goed om te weten dat als je deze voorzieningen meefinanciert, je meer mag lenen dan marktwaarde van je woning, namelijk 106%. Dit ‘energiebespaarbudget’ gaat vervolgens in een depot waarvan je de facturen voor je energiebesparende voorzieningen kunt declareren. 

Een aantal opties voor het verduurzamen voor je woning zijn:

  • Het isoleren van je huis. Denk hierbij aan: gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of het plaatsen van isolatieglas.
  • Het plaatsen van een warmtepomp. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van je huis en eventueel ook voor warm water. Deze warmtepomp werkt op stroom en haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater.
  • Het plaatsen van een zonneboiler. Deze zorgt voor warm water in de badkamer en keuken.Een zonneboiler gebruik je in combinatie met een hr-ketel op gas of warmtepomp
  • Het plaatsen van een biomassaketel. Deze ketel werkt op hout, zoals: houtsnippers, houtblokken of houtpellets. 
  • Het plaatsen van zonnepanelen. 
  • Energiezuinige ventilatie. 
  • Douche warmteterugwinning. Hiermee wordt de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om koud water voor te verwarmen

Ben je er nog niet uit welke voorzieningen je exact wilt gaan uitvoeren? Geen probleem, het budget blijft voor een periode van 2 jaar in een depot staan. Je hebt dus alle tijd om de juiste keuze te maken.

Weten wat er in jouw geval mogelijk is?

Ben je benieuwd wat er voor jou mogelijk is op het gebied van verduurzamen? Graag gaan we het gesprek met je aan om te zien welke voordelen er voor jou zijn te behalen. Tijdens dit gesprek kijken we uiteraard naar je huidige situatie en kunnen samen bekijken welke mogelijkheden voor jou toepasbaar zijn.

Neem dus snel contact met ons op om een afspraak in te plannen met een van onze collega’s. Je kunt ons altijd even bellen of mailen!