Je reis annuleren?

Je hebt een welverdiende vakantie geboekt, maar de verspreiding van het corona virus gaat wel erg snel in die regio waar je wilt genieten. Hoe zit dat precies wanneer je deze wil annuleren, en wat dekt een reisverzekering wel en niet?

Voor een aantal gebieden zijn er negatieve reisadviezen gegeven, de gebieden zijn rood gekleurd (niet reizen) of oranje gekleurd (alleen noodzakelijke reizen). Wanneer je een reis hebt geboekt, en dit gebied krijgt een negatief reisadvies, betaalt je annuleringsverzekering de reissom niet terug. 

De reisorganisatie waar jij je reis hebt geboekt moet met een oplossing komen. De annuleringsverzekeraar kijkt naar de risico’s die met jou en bijvoorbeeld je gezondheid te maken hebben, niet de risico’s die samenhangen met de bestemming van de reis.

Wanneer je reist naar een gebied waar het virus zich verspreidt, neem dan contact op met je tussenpersoon of verzekeraar. Het kan namelijk zo zijn dat de dekking is veranderd, vooral wanneer er een negatief reisadvies van toepassing is. 

Voor actuele informatie over reisadviezen kan je naar https://www.nederlandwereldwijd.nl gaan. 

Heb je vragen met betrekking tot je (reis)verzekering en de dekkingen? Neem gerust contact met ons op!