Je woning verduurzamen?

Heb jij het artikel al gelezen? Nu.nl publiceerde gisteren (woensdag 23 oktober) een artikel over de energiekosten bij het niet verduurzamen van je woning. Tussen nu en 2030 kunnen de energiekosten stijgen met 13 procent, meldt nu.nl.

De economen van ING melden dat de stijging van de energiekosten voor een deel van 7 procentpunt wordt veroorzaakt door hogere marktprijzen. Het andere deel, 6 procentpunt, zou komen door de veranderingen in de energiebelasting.

Heb je een vrijstaande woning? Dan gaat de prijs van aardgas flink omhoog. De schatting zou op ongeveer 500 euro meer per jaar liggen. Wanneer je in een appartement woont, dan ligt het bedrag op gemiddeld 200 euro.

Het verduurzamen van je huis is niet iets waar iedereen op zit te wachten, dat snappen we. Daarnaast brengt het ook redelijke kosten met zich mee. Daar tegenover staat wel het geld dat verduurzamen zou opleveren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen, maar ook woningisolatie. Wel is het zo dat bepaalde vormen van verduurzaming meer geld besparen dan de ander. Zo levert een warmtepomp vaak niet veel op.

Voor het verduurzamen van je woning bestaat een subsidie. De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Dit geldt tot 1 januari 2021. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, afhankelijk van jouw situatie.

Zit jij ook na te denken over het verduurzamen van jouw woning? Het lijkt een logische stap in een goede directie. Maar er komen wel een aantal dingen bij kijken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verzekeringen, moet er iets extra’s afgesloten worden? En wat doet de waarde van je huis?

Wil je meer informatie? De adviseurs bij Stargroup helpen je graag, neem gerust contact met ons op!