Jouw huisdier en de huisdierenverzekering

In 2020 is er een enorme groei ontstaan in de vraag naar huisdieren. Mensen zijn meer thuis en het gevolg daarvan is dat men meer tijd heeft voor het verzorgen van een huisdier. Het uitlaten van de puppy werd tijdens het thuis werken ineens een stuk makkelijker. Bij het opnemen van een huisdier in jouw familie komt echter meer kijken dan alleen het uitlaten. Om onverwachte kosten te onderscheppen kun je tegenwoordig zelfs jouw huisdier verzekeren en daarmee voorkom je vervelende uitgaven. Daarbij verdient jouw huisdier natuurlijk de beste zorg! Het is dan ook zeer vervelend als je jouw huisdier niet de juiste medische zorg kunt bieden, omdat je hier de financiële middelen niet voor hebt.

Wat is een huisdierenverzekering en waarom zou je hier gebruik van maken?

Een huisdier is een hele verantwoordelijkheid en je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor hem of haar zorgen. Uiteindelijk heb je niet alles in de hand en worden ook dieren wel eens ziek. Zoals hierboven omschreven, wil je onvoorziene hoge kosten natuurlijk voor zijn. Deze kosten kunnen namelijk oplopen tot honderden euro’s per behandeling en/of operatie. Dit is niet voor iedereen zomaar te betalen en daar biedt deze verzekering vergoeding voor. In de loop van de jaren zijn de kosten voor consulten, behandelingen en ingrepen behoorlijk toegenomen. De medische (dier)geneeskunde heeft een grote ontwikkeling meegemaakt en dit zorgt ook voor meer mogelijkheden op het gebied van verschillende behandelingen. Zo zijn er MRI-scans en zelfs chemotherapie en orgaantransplantaties die het leven van jouw huisdier kunnen redden, maar hier zijn logischerwijs ook kosten aan verbonden. 

Verschillende dekkingen?

Niet alles is gedekt en er zijn verschillende dekkingen waar jij als verzekeringnemer voor kan kiezen. Zo kun je je huisdier verzekeren voor:

  • Consulten
  • Opnames en behandelingen (als dit medisch gezien nodig is) 
  • Onderzoek dat nodig is om een aandoening vast te stellen
  • Diergeneesmiddelen en hulpmiddelen voor genezing zoals verband en implantaten
  • Inslapen

Daarnaast is er bijvoorbeeld ook de aanvullende reisdekking, waarmee jouw huisdier ook verzekerd is in het buitenland.

De premie

De premie is voor ieder soort dier anders. Het soort dier is echter niet de enige factor waar de premie van afhangt. Ook de leeftijd, het ras en natuurlijk de door jou gewenste dekking is bepalend voor de hoogte van de premie.

Wil je meer weten?

Uiteraard vertellen we je graag meer over de opties met betrekking tot de verzekering van jouw huisdier. Wens jij vrijblijvend een gesprek om de wensen van jou en jouw huisdier door te nemen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons mailen of bellen.