Mag jij met je elektrische step de weg op?

Het wordt per jaar bekender en je ziet het steeds vaker, een e-step. Ideaal om je van A naar B te verplaatsen en om makkelijk op je eindbestemming te komen. maar, mag jij wel de weg op met je elektrische step? Lees hier een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Voorkom een boete

Je moet een aantal regels volgen als je een elektrische step gebruikt. 
Is de elektrische step goedgekeurd? Dan mag je in Nederland de weg op.
De meeste elektrische steps zijn niet goedgekeurd. Daar mag je dan ook niet mee rijden op de weg. Ook moet je minimaal 16 jaar oud zijn en mag de step maximaal 25 kilometer per uur gaan.

Het is in Nederland verplicht om een elektrische step te laten verzekeren. De RDW categoriseert een e-step als bijzondere bromfiets. Hiermee dient het voertuig voorzien te zijn van een verzekeringsplaatje en een Voertuig Identificatie Nummer (VIN). Anders kan de politie een boete geven en bij herhaling je e-step in beslag nemen.

Conclusie

De RDW heeft op dit moment geen steppen goedgekeurd, dus dat betekend dat je niet verzekerd kan worden en dus niet gedekt bent voor bijvoorbeeld diefstal, beschadiging en als je bent betrokken bij een ongeluk. Ook kan de politie je dus een boete geven omdat je onverzekerd op je elektrische step rijd. 

Denk dus goed na over de risico’s voordat je de weg op gaat met een elektrische step die niet is verzekerd.