Particuliere cyberverzekeringen: Waarom zijn ze belangrijk?

In de digitale wereld van vandaag, waar we steeds meer op internet vertrouwen voor onze dagelijkse activiteiten, is het belangrijk om onze persoonlijke gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen. In 2021 werden er volgens het CBS 2,5 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercriminaliteit; dit gaat om verschillende vormen van cybercriminaliteit. 

Waar kan je dekking op krijgen?

Wij kunnen jou en je gezin dekking aanbieden voor de volgende risico’s:

  • Schade door hacking
  • Cyberafpersing
  • Online aankoopfraude
  • Online misleiding (social engineering)
  • Cyberpesten
  • Identiteitsdieftal

Naast de financiële dekking biedt de verzekeraar ook aanvullende diensten aan, zoals een online tool en beveiligingsadvies. Dit om klanten te helpen hun persoonlijke informatie te beschermen en de kans op een aanval te verminderen.

Veilig op het internet

Het hebben van een particuliere cyberverzekering kan het verschil maken tussen het snel herstellen van persoonlijke gegevens na een cyberaanval en het worstelen met financiële en juridische gevolgen. Het kan ook geruststellend zijn om te weten dat jouw persoonlijke gegevens worden beschermd en dat je de hulp en ondersteuning krijgt die je nodig hebt om te herstellen van een aanval. 

Niet verzekerd door banken

Al met al is het raadzaam om een cyberverzekering in overweging te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat veel banken schade door hacking of phishing niet vergoeden? In de digitale wereld zit een vergissing in een klein hoekje, maar deze kan grote gevolgen hebben. Mocht je meer informatie willen hebben over de cyberverzekering voor particulieren, dan helpen wij je hier graag bij verder!