Weet jij wat er gedekt wordt door je reisverzekering? 

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse vakantiegangers niet goed weten wanneer zij nu wel of geen beroep kunnen doen op hun reisverzekering. Zo weten zij vaak niet goed wat binnen de standaard dekking valt en wat een aanvullende verzekering voor hen kan betekenen. Het betreft zaken als een verloren koffer, kapotte smartphone, een gipsvlucht naar huis, gestolen camera en vergoeding van verplicht eigen risico van de zorgverzekering.  

Het gevolg van onvoldoende kennis over de reisverzekering 

Het gebrek aan kennis over de reisverzekering kan er toe leiden dat vakantiegangers schades niet claimen en hiervoor dus ook geen vergoeding ontvangen. Ook kan het betekenen dat de kans op bepaalde schades helemaal niet wordt verzekerd, en men daarmee ongewild een risico loopt. 

‘Zorgverzekering dekt medische kosten’ is grote misvatting 

Stargroup adviseert altijd voor vertrek te kijken of de huidige reisverzekering goed aansluit op de vakantiebestemming en -activiteiten en de persoonlijke situatie. Voor mensen die op zomervakantie gaan, is het belangrijk om bijvoorbeeld een onderwatersportdekking of hulpverlening vervoer met altijd dekking medische kosten af te sluiten. Veel vakantiegangers die naar het buitenland gaan, denken onterecht dat medische kosten via de zorgverzekeraar volledig worden vergoed. Het betreft vaak een vergoeding tot Nederlands prijspeil. Zijn de medische kosten in het buitenland hoger, dan betalen vakantiegangers dat verschil zelf. Voor een ziekenhuisopname van een week of twee in een privékliniek in Turkije kan dit oplopen tot € 15.000! 

Zorgeloos genieten

Kortom, ga jij binnenkort op vakantie of ga je een vakantie boeken? Neem gerust contact met ons op en en wij controleren of je reisverzekering nog relevant is. Zo ga je met een gerust gevoel op reis en kan je zorgeloos genieten!