Zes tips voor starters op de woningmarkt

Zit je er aan te denken om misschien je eerste huis te gaan kopen? Een starter zijn op de woningmarkt is erg lastig moment. Hieronder geven we je 6 korte tips!

1. Nieuwbouw

Je inschrijven voor nieuwbouwprojecten kan voordelen met zich meebrengen. Je kan je voor meerdere projecten inschrijven, de prijs ligt vast en je hoeft niet de zee in te gaan met een makelaar om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning.

2. Volksbuurten

Wonen in een binnenstad kan nog moeilijk worden. Er is niet veel aanbod en de vraagprijs ligt relatief hoog. Kijk eens buiten het centrum. In veel steden worden volksbuurten en buitenwijken onder handen genomen.

3. Reistijd

Randgemeenten bieden ook veel mogelijkheden natuurlijk. Je bent nog dicht bij de stad en de prijs ligt een stuk later. Verdiep je in verbindingen en reistijd tussen steden en de randgemeenten, dit kan aantrekkelijk zijn.

4. Klein maar fijn

Er zijn niet veel mensen die bij hun eerste huisje aan een appartement of een klein huisje denken. Toch is dit misschien een verstandige zet. Je hebt vaak lagere maandlasten, zo is er meer ruimte om te sparen.

5. Twee rechterhanden

Ben je handig en ga je graag een uitdaging aan? Dan is een huis dat onderhoud nodig heeft een mogelijke optie. Deze woningen zijn vaak goedkoper, maar er zit wel veel tijd en geld in. Uiteindelijk is het wel een goede investering

6. Samen

Samen met vrienden een huis kopen klinkt misschien gek, maar er kunnen kansen liggen. Er zijn zeker een aantal zaken waar je goed bij na moet denken. Bij het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkel je met andere starters een woningbouwproject.

Ben je een starter en heb je vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

(Bron: “Van Arkel, K. (2019, 28 augustus) ‘Starter op de woningmarkt; Hoe kom je er nog tussen?’ Algemeen Dagblad)